Amsterdamreis 2017

Een goede gewoonte mag je in ere houden. Zo gaan onze groepen 7 al sinds jaar en dag met het openbaar vervoer naar Amsterdam, waar een bezoek wordt gebracht aan het Anne-Frankhuis, Rijksmuseum, Begijnehofje, het smalste huis, de Westerkerk, de Dam, het Vondelpark, etc.

Als je zegt dat je met het openbaar vervoer gaat, betekent dat ook dat er met de bus vanaf het Kyriat onoplein wordt vertrokken naar het treinstation in Heerenveen. Dat begint niet heel goed... De beloofde extra bus komt niet opdagen... Openbaar Vervoer ten top dus. Na wat bellen zal de extra bus toch worden gestuurd, maar omdat ook dat lang op zich laat wachten pakt de groep de eerstvolgende bus maar.

Ruim een halfuur later dan gepland, komt de groep aan in Heerenveen, waar ze dus ook een halfuur later op de trein stappen. Voor veel van hen de eerste keer. Gelukkig is het mooi weer.

Tegen het middaguur is de aankomst op Centraal Station Amsterdam. Eerst wat eten en dan snel naar het Anne Frankhuis. Via het smalste huis, kunnen de kindeeren op route door Amsterdam, richting het Rijksmuseum. Om 14.20 u. moet daar even worden gewacht voor de ingang. Eenmaal binnen is het maar mooi dat ook meester Rindert erbij is, want die kan prachtig vertellen bij de verschillende zalen.

Voor de foto's klik hier.