Schoolkamp groep 8

Maandag 1 mei

Vanmorgen kwart voor 8 stonden de kinderen en begeleiders van groep 8 paraat. Uitgerust na een weekje vakantie, dus fris en fruitig en vol goede moed betrad het gezelschap hun stalen ros om richting Holwerd te gaan. De boot van half 1 moet worden gehaald. Een voorlopig laatste knuffel van heitie of memmie en gaan... 

De tocht verloopt zeer voorspoedig. De profplakker Annie heeft nog geen bandje hoeven plakken.

Om 11 uur bereiken de kinderen de terp van Hegebeintum, vaste pleisterplaats van dit schoolkamp. Er staat een straf windje, maar die geeft hen juist het duwtje in de rug dat ze nodig hebben. Een uurtje later blijkt de boot wat meer moeite te hebben met de wind (immers tegen...) en moeten de kinderen wachten op de boot met vertraging. Een kwartiertje later dan gepland (12.45 u.) zitten de kinderen op de boot.

Rond een uur of 2 zijn de kinderen dan bij Blierherne, het onderdak voor de komende dagen. De kamers worden ingedeeld en ingericht. Het schoolkamp kan nu écht beginnen.

Even het terrein verkennen en zelf vermaken. Beetje ontspanning na de ongekend lange fietstocht (voor de meesten dan).

De echte diehards zijn de zee nog ingeweest. Lekker hoor... En daarna nog lekker afkoelen in de Vleijen.

Buitenlucht maakt hongerig, dus de zelfgebakken pannenkoeken gaan er in als zoete koek.

Dinsdag 2 mei

Na een voorbeeldige nacht, worden de eersten vanmorgen na 7 uur wakker. Wat een luxe voor de begeleiding. Om kwart voor 8 schuiven de eersten aan tafel voor het ontbijt. Ook de rest komt langzaamaan binnendruppelen, zodat om 8 uur kan ontbijten.

Na het ontbijt even rennen en vliegen rond de boerderij en dan op pad naar het dorp. De traditionele ansichtkaarten worden gekocht, geschreven en verstuurd. Ook het zakgeld moet nog op, het brandt in de zakken van de kinderen. Wat zal ik kopen? Voor mezelf of...

Tegen het middaguur gaat de groep wat lopen (wadlopen). Niet iedereen gaat dat even goed af (Lilyan, zie de foto's), Maar dat mag -na enig afgrijzen- de pret niet drukken. De voeten tenslotte in bad en ze kunnen er weer even tegenaan.

De stemming is perfect. Er staat een straf windje (blijft toch een eiland), maar het is in ieder geval droog.

Met schone voeten kunnen de kinderen later Levend Stratego doen en 's avonds is er nog de "overlevingstocht".

Woensdag 3 mei

De kinderen worden wakker en nuttigen hun laatste ontbijt in Blierherne. De boel moet worden opgeruimd, zodat om 11 uur de zaak weer schoon kan worden opgeleverd. 

Dan stapt het gezelschap op de fiets voor de grote fietstocht over het eiland. Opnieuw staat er een straf windje, maar het eerste stuk is wind mee, Op het verste punt genieten de kinderen van een lekkere mok warme choco, voor ze de uitdaging van de terugweg aangaan. Want... nu wel "rechtop in de wind". En de boot van half 5 moet wel worden gehaald. Wat zal het spul slapen vanavond! 

Nog altijd zit de stemming er goed in. Als de boot vertraging heeft en de kinderen dus later aan zouden komen op school, melden we dat hier. Voor nu nog geen nieuws over de aankomsttijd, dus we gaan nog steeds uit van 18.00 u. op de Swetten. Waar natuurlijk alle ouders hun bloedjes staan op te wachten.

Voor de foto's, klik hier...

wordt vervolgd...