Schoolkamp groep 7

Mededeling

In verband met wat lekke banden komen de kinderen wat later aan dan verwacht. Ze worden nu rond half 5 op school verwacht

Dinsdag 4 juli 2017

Vanmorgen vertrok het gezelschap uit groep 7 onder een voorzichtig zonnetje op de fiets naar Appelscha.De voorspellingen van vorige week lijken gelukkig niet uit te komen. Het is schijnbaar al lastig om het weer achteraf tevoorspellen... Mooier weer voor een schoolkamp kun je eigenlijk niet treffen.

Na een klein uurtje toch een lekke band. Maar daar hebben we super-Annie voor. Sneller dan in de GP wordt de band verwisseld (nou ja, geplakt dan).

Een van de vaste routes is afgesloten (Het hemrikerpad), maar daar was de leiding al van op de hoogte. ook al is de weg bekend als de broekzak, voor de zekerheid wordt van tevoren de route altijd nagereden. Nu gaat het over de Zandlaan, gelukkig wel verhard...

Na 19 kilometer is de eerste officiële pauze. Het weer is schitterend, zoals op de foto's (zie onderaan deze pagina) is te zien. Vanaf dit pauzemoment sluit Noa bij de groep aan.

De reis wordt vervolgd. Zonder problemen wordt de laatste geplande stop bereikt.

Rond half 2 wordt znder oponthoud camping De Roggenberg bereikt. De tenten worden opgebouwd. Gelukkig is er ook wat extra luxe, in de vorm van de opblaassservice. Daardoor zijn de luchtbedden sneller gevuld en kunnen de kinderen ook sneller richting het zwembad.

Rond 18.30 u. kunnen de kinderen hun zelfgehaalde boodschappen omzetten in voedsel. Ook dat moeten ze zelf doen. Kamperen wordt kramperen? Welnee, super-leuk. Kan thuis ook wel wat vaker.

Tijdens de blikspuit 's avonds wordt er een vreemdsoortig wild (wit) konijn gespot. Iets voor op de barbecue?

Woensdag 4 juli

's Morgens rond een uur of 8 is het nog rustig op camping "Weltevree". Een uurtje later zijn dan toch de tafels gevuld voor het ontbijt. Het lijkt weer een mooie dag te worden.

Na het ontbijt worden de kaartjes geregeld. Want als je zo lang van huis bent, moet je wel wat van je laten horen, toch? Zien wie er eerder is: De kaartjes of de kinderen.

Daarna moet ook vandaag het stalen ros weer worden gestart, 't spul gaat Hunebedden bekijken en ook het onderduikershol in Diever wordt bekeken.

Bij terugkomst in Appelscha is het weer gelukkig nog steeds lekker. Ze gaan dus zwemmen.

Buitenlucht maakt hobgerig. De zelfgemaakte pannekoeken gaan er dan ook met smaak én in grote getale in.

Tegen half 10 is het tijd voor Levend Stratego. Het was nog lang onrustig in de bossen van Appelscha.

Donderdag 5 juli

Het eerste contact vanuit Appelscha is vanmorgen om 20 voor 9. We zien Kay het brood testen. De rest is nog in diepe rust!

Om 12.30 u. is het gezelschap op de fiets gestapt om, onder bijna tropische omstandigheden, de terugreis te aanvaarden. Even daarvoor is alles opgeruimd en is de bagage opgehaald.Alles kon mooi droog worden opgepakt. Dat hebben we vorige jaren wel eens anders meegemaakt.

Shirin heeft pech en geluk. Pech, omdat ze wordt getroffen door een lekke band. Geluk, omdat dan altijd Simson-Annie paraat staat!

Rond 16.00 u. komen de kinderen weer aan op school. Let op: Het kan ietsje eerder, maar ook later zijn,

In verband met lekke banden komen de kinderen wat later aan dan verwacht, ze proberen rond half 5 op school te zijn.

Klik hier voor de foto's in het fotoalbum

Wordt vervolgd